Štampa El. pošta
ESOTHERIA je izdavačka kuća iz Beograda specijalizovana za izdavanje najznačajnijih autora i dela zapadne i istočne ezoterične i spiritualne tradicije. Od 1990. godine je najveći izdavač duhovne literature u jugoistočnoj Evropi. Takođe je i najveći distributer knjiga iz oblasti koje sama objavljuje: ezoterične literature, priručnika, književnosti itd. Pored knjiga distribuira i poludrago kamenje, Feng Shui lekove i sve ostalo što može da pomogne duhovnim tragaocima da spoznaju sebe, oplemene i prodube znanja o svetu u kome živimo.KRATAK ISTORIJAT IZDAVAČKE KUĆE

"EesotheriaSOTHERIA"

Izdavačka kuća "Esotheria" je osnovana u Beogradu 26. januara 1990. godine kao Privatno Izdavačko Preduzeće, sa idejom da na jugoslovenskom izdavačkom tržištu popuni jednu veliku prazninu, a to je sistematsko izdavanje najznačajnijih autora i dela zapadne i istočne ezoterične i spiritualne tradicije, kao i svega onoga što se širom naše planete naziva hermetizam, okultno, duhovnost, ezoterija itd.

U toku prve tri godine postojanja, uspešno smo prevazišli sve nedaće početaka jednog posla, ali smo se suočili sa raspadom zemlje, pri čemu smo izgubili veći deo naše publike.

Od 1993. godine, kada nakon izvesnog zatišja ponovo stajemo na noge otpočeli smo i da  proširujemo svoj izdavački koncept stavljajući akcenat na oblast književne, fantastike s jedne strane i psihologiju s druge, kao i na sve ostale oblasti pisane kulture koje se bave čovekovom duhovnošću i kreativnošću, a koje su time na ovaj ili onaj način povezane sa ezoteričnim.

1997. godine smo počeli sa izdavanjem i distribucijom audio i video kaseta, a planiramo i pokretanje vlastitog časopisa, otvaranje knjižara, nastavak već ranije započetih multimedijalnih projekata na televiziji, radiju, filmu,

Do 2008. smo objavili oko 500 naslova u 15 edicija, ali su planovi mnogo ambiciozniji i veći. Danas je Izdavačka kuća "Esotheria" po broju objavljenih naslova u toku jedne godine, među najvećim izdavačima u Jugoslaviji, a ubedljivo na prvom mestu medju izdavačima ezoterične literature na ovim prostorima. Vratili smo se na tržišta Slovenije, Hrvatske i Makedonije, uvek smo bili prisutni u Republici Srpskoj, a trudićemo se da se naše knjige što pre nađu i u drugim krajevima Bosne i Hercegovine. Planiramo i pokretanje međunarodne izdavačke delatnosti na drugim jezicima.

Ovim putem izdavačka kuća “Esotheria” želi da se zahvali svim svojim sadašnjim i budućim čitaocima, jer smo se u svom radu oslanjali isključivo na svoje snage i na svoje čitaoce, koji su bili pokretački motor našeg uspeha.

ZAPOSLENI U IZDAVAČKOJ KUĆI "ESOTHERIA":
  • Vladimir Madić
rođen 1967, vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik.

Osnovao IP "Esotheria" sa 22 godine i time postao najmlađi izdavač u Jugoslaviji. Idejni tvorac koncepta i nosilac uređivačke politike firme.
  • Bojana Gnjatović,
rođena 1979.

Art direktor i direktor produkcije

Od 2004. godine je u IP ESOTHERIA, unela je novine u radu firme i osvežila svojom energijom i duhom poslovanje i strateski razvoj našeg preduzeća. Bavi se autorskim pravima, dizajnom knjiga, ali i pruža podršku u celokupnom poslovanju.
  • Ivana Mrkšić,
rođena 1984, počela je da radi u IP ESOTHERIA od 2007.

godine. Radi na svim poslovima direktnog kontakta sa čitaocima, kataloškoj prodaji, kancelarijskim poslovima, delom na računovodstvu i nezamenljivi je član naše firme.
  • Tatjana Petronijević,
rođena 1970, počela je da radi u IP ESOTHERIA od 2007.

godine. Radi na svim poslovima direktnog kontakta sa čitaocima, kataloškoj prodaji, kancelarijskim poslovima, delom na računovodstvu i nezamenljivi je član naše firme.


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
 
AKO SE UČLANITE DOBIĆETE 1 KNJIGU SA SPISKA RASPRODAJE NA POKLON, ZA SVAKOGA KOGA DALJE NA SEBE UČLANITE DOBIĆETE JOŠ PO 1 KNJIGU SA RASPRODAJE NA POKLON!!!

scnet

SVI KOJI SE UČLANE IMAJU DODATNI POPUST OD 5%  NA SVA IZDANJA ID ESOTHERIA
(vraća se kroz Scnet sistem nagrađivanja članovima)
(vraca se kroz Scnet sistem nagradjivanja clanovima)
asd