Akcija!

Mauro Biglino: BIBLIJA NIJE SVETA KNJIGA

(1 recenzija korisnika)

520.00 RSD

Zašto knjiga nosi ovaj naslov? “Biblija, a tu mislim na Stari zavet, klasična je istorijska knjiga koja se ne bavi religijom. I sami Elohimi nisu se nikada, prema onome što piše u Bibliji, bavili duhovnošću ili onostranim. Moji prijatelji Jevreji, iz jevrejske zajednice u Torinu, mi kažu da oni o onostranom ne znaju ništa, jer im njihov Bog nikada ništa o tome nije rekao. Mogu samo da dodam da je to jedna velika istina.” – Mauro Biljino. Ko je vekovima menjao Bibliju? Jesmo li žrtve prevare? Pročitaj ovu knjigu i proverićeš mnoge stvari u odnosu na Bibliju

Obim: 140 str, format A5, cena sa popustom: 520 din.

Kategorija:

Opis

Mauro Biglino: BIBLIJA NIJE SVETA KNJIGA

 

Zašto knjiga nosi ovaj naslov? “Biblija, a tu mislim na Stari zavet, klasična je istorijska knjiga koja se ne bavi religijom. I sami Elohimi nisu se nikada, prema onome što piše u Bibliji, bavili duhovnošću ili onostranim. Moji prijatelji Jevreji, iz jevrejske zajednice u Torinu, mi kažu da oni o onostranom ne znaju ništa, jer im njihov Bog nikada ništa o tome nije rekao. Mogu samo da dodam da je to jedna velika istina.” – Mauro Biljino. Ko je vekovima menjao Bibliju? Jesmo li žrtve prevare? Pročitaj ovu knjigu i proverićeš mnoge stvari u odnosu na Bibliju, među kojima:

– naša Biblija je samo jedna od mnogih mogućih Biblija

– ne znamo ništa o tome ko je i kada napisao Bibliju

 – skrivena nam je prava priroda Drveta života

 – mi smo genetski modifikovana bića

– Bog se može umoriti, uprljati i biti gladan

– jedanaest biblijskih knjiga je nestalo

– stvaranje čoveka nije božanski čin

 – istočni greh je samo bajka

– biblijski Bog nije Isusov Otac

 – kako sagraditi religiju

Dodatne informacije

Težina .200 g

1 recenzija za Mauro Biglino: BIBLIJA NIJE SVETA KNJIGA

  1. Mladja

    Svaka čast valjalo bi prevesti i još njegove dve knjige. Odlične su za širenje svesti medjutim u 8 poglavlju autor sam upada u svoju zamku do koje je došlo upravo zbog nestručnog kopiranja i prepisivanja Biblije, pisanja u trećem pa i četvrtom licu ili iz treće ruke prepričavanja, i korišćenju titula kao imena. Jahve je ime ali Elohim je titula kao i Adonaj ili El Šadaj. E Kabalo moja nju se treba poznavati da bi se razlika napravila. Zamka se sastoji u tome da autor od drveta na vidi šumu. Ali od viđenja šume još je važniji put koji vodi kroz šumu i kuda se njime stiže. Autor previđa da ono u Postanju 18 sa Avramom nije bio Jahve već Elohimi poslati od Jahvea da prenesu Avramu poruku; danas poznatiji kao Andjeli koji su takođe bili kod Hristovog groba kada su rekli Magdaleni: “Šta tražite mrtvog među živima.” Uostalom tamo jedan od trojice kaže Avramu:14 Ima li šta teško Gospodu? Misleći na Jahvea a ne na sebe. Da je on, jedan od trojice, i Jahve ista ličnost rekao bi:”Imali meni šta teško.” Samim tim ukazuje na Jahvea što autor ne sagledava. Autor zaboravlja da je Jahve rekao:”Evo ga čovek je postao jedan od NAS koji zna što li je dobro i zlo.” Množina ne jednina. Oni su svi Elohimi. Zato valja proučavati Bibliju po dubini a ne po širini. Zato autor ne nalazi na odgovora što su Jevreji uzeli mali komad zemlje itd. A to je teško zbog tolikog krivotvorenja ako ne poznaješ “Ključeve Više Mađije”. Zato je za mene Theurgija važnija od prazne religijske propovedi.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa

Korpa je prazna

Ukupno bez dostave
RSD0.00
PRIMENI
0