Akcija!

Ramana Maharši i put samospoznaje

540.00 RSD

Ozborn je najpoznatiji biograf indijskog Mudraca, Čovek koji je prvi Zapadu preneo spiritualno učenje Ramane Maharšija. Ozbron je živeo pored njega 30 godina, a ovo delo predstavlje, verovatno, najbolju knjigu o životu i učenju Ramane Maharšija.

Nema na zalihama

Opis

Ramana Maharši i put samospoznaje

Artur Ozborn

Ramana Maharši i put samospoznaje – Ozborn je najpoznatiji biograf indijskog Mudraca, Čovek koji je prvi Zapadu preneo spiritualno učenje Ramane Maharšija. Ozbron je živeo pored njega 30 godina, a ovo delo predstavlje, verovatno, najbolju knjigu o životu i učenju Ramane Maharšija.

Šri Ramana Maharši je rođen 1879. Postigao je prosvetljenje u svojoj sedamnaestoj godini kroz izuzetno iskustvo preživljene smrti fizičkog tela, istovremeno ostajući u punoj svesnosti. Sledeći taj preobražaj, napustio je svoj dom i bio neodoljivo privučen do svetog brda Arunačale, u južnoj Indiji. Nikada ga nije napustio. U ašramu koji se obrazovao oko njega podučavao je najčistiji oblik Advaita Vedante (nedualnosti), kroz vrhunski jednostavnu disciplinu samoispitivanja.

Najjači utisak je ostavljala njegova izuzetna pojava i ličnost. Dostojanstvo i milosrđe koji su iz njega zračili bili su zaista dirljivi. Njegovo prisustvo je preobrazilo Arunačalu kao manje bitno mesto hodočašća u spiritualni dom za hiljade tragalaca za Istinom, muškaraca i žena različitih vera i ubeđenja sa svih strana sveta – koji su ugledali Svetlost i pronašli Mir.

Neobično je da jedan zapadnjak napiše ovako dubok prikaz spiritualnog života i misli Indije, opisujući mnoge aspekte života Učitelja i pokazujući razumevanje onoga što mnogima na Zapadu može izgledati beznačajno ili teško shvatljivo..

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ramana Maharši i put samospoznaje“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa

Korpa je prazna

Ukupno bez dostave
RSD0.00
PRIMENI
0