Kraljice Natalije 44, Beograd - Radno vreme: Pon-Pet 10h-17h | Sub 10h-15h

IZDAVAČKA KUĆA “ESOTHERIA”

ESOTHERIA je izdavačka kuća iz Beograda specijalizovana za izdavanje najznačajnijih autora i dela zapadne i istočne ezoterične i spiritualne tradicije. Od 1990. godine je najveći izdavač duhovne literature u jugoistočnoj Evropi. Takođe je i najveći distributer knjiga iz oblasti koje sama objavljuje: ezoterične literature, priručnika, književnosti itd. Pored knjiga distribuira i poludrago kamenje, Feng Shui lekove i sve ostalo što može da pomogne duhovnim tragaocima da spoznaju sebe, oplemene i prodube znanja o svetu u kome živimo.

KRATAK ISTORIJAT

Izdavačka kuća “Esotheria” je osnovana u Beogradu 26. januara 1990. godine kao Privatno Izdavačko Preduzeće, sa idejom da na jugoslovenskom izdavačkom tržištu popuni jednu veliku prazninu, a to je sistematsko izdavanje najznačajnijih autora i dela zapadne i istočne ezoterične i spiritualne tradicije, kao i svega onoga što se širom naše planete naziva hermetizam, okultno, duhovnost, ezoterija itd…

U toku prve tri godine postojanja, uspešno smo prevazišli sve nedaće početaka jednog posla, iako smo se suočili sa raspadom zemlje, pri čemu smo izgubili veći deo naše publike.

Od 1993. godine, otpočeli smo da proširujemo svoj izdavački koncept stavljajući akcenat na oblast književne, fantastike s jedne strane i psihologiju s druge, kao i na sve ostale oblasti pisane kulture koje se bave čovekovom duhovnošću i kreativnošću, a koje su time na ovaj ili onaj način povezane sa ezoteričnim.

1997. godine smo počeli sa izdavanjem i distribucijom audio i video kaseta, a planiramo i pokretanje vlastitog časopisa, otvaranje knjižara, nastavak već ranije započetih multimedijalnih projekata na televiziji, radiju, filmu …

Do 2008. smo objavili oko 500 naslova u 15 edicija, mada su nam planovi mnogo ambiciozniji. Danas je Izdavačka kuća “Esotheria” po broju objavljenih naslova u toku jedne godine, među najvećim izdavačima i ubedljivo na prvom mestu medju izdavačima ezoterične literature na ovim prostorima. Vratili smo se na tržišta Slovenije, Hrvatske i Makedonije, uvek smo bili prisutni u Republici Srpskoj, a trudimo se da se naše knjige što pre nađu i u drugim krajevima Bosne i Hercegovine. Planiramo i pokretanje međunarodne izdavačke delatnosti na drugim jezicima.

Ovim putem izdavačka kuća “Esotheria” želi da se zahvali svim svojim sadašnjim i budućim čitaocima, jer smo se u svom radu oslanjali isključivo na svoje snage i na svoje čitaoce, koji su bili pokretački motor našeg uspeha.

ZAPOSLENI U IZDAVAČKOJ KUĆI “ESOTHERIA”

Vladimir Madić

Vlasnik

Rođen 1967, vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik. Osnovao IP “Esotheria” sa 22 godine i time postao najmlađi izdavač u Jugoslaviji. Idejni tvorac koncepta i nosilac uređivačke politike firme.

Bojana Gnjatović

Art Direktor

Rođena 1979. godine. Art direktor i direktor produkcije. Od 2004. godine je u IP ESOTHERIA, unela je novine u radu firme i osvežila svojom energijom i duhom poslovanje i strateski razvoj našeg preduzeća. Bavi se autorskim pravima, dizajnom knjiga, ali i pruža podršku u celokupnom poslovanju.