Kraljice Natalije 44, Beograd - Radno vreme: Pon-Pet 10h-17h | Sub 10h-15h

ZVEZDANA AVANTURA VAŠE DUŠE

U duhovnom traganju za drevnim ishodištem i respletom ka Oslobođenju naših duša, nailazimo na pomoć vidovitih, koji unose zrak svetlosti u mrak našeg zaborava na beskrajna lutanja naše Iskre kroz vreme i prostor Božije Kreacije. Tako smo i mi naišli nedavno na osobu koja je osvetljavajući svojim zracima podsvesne koridore našeg Uma, probudila davno izbledele strune naših Srca, potvrđujući sopstvene slutnje i vizije, čežnje i Potragu.

Ovo je priča svakoga od nas. Niko od nas nije više ili manje vredan. Naše duše su se okupile u ovom vremenu i prostoru da pomognu jedne drugima da zajedno pronađemo duhovni Put. Zato vam i prenosim ovo što će možda jednom biti deo mnogo veće priče, ispričane kroz Reč ili Sliku ili Muziku, jer sam život posvetio pomaganju drugima na duhovnom putu. Zato ćete se i prepoznati u ovome. Zato jer se sve naše priče prepliću i jedinstveni Eho i Odjek simfonije porekla i Cilja svih naših napora i traganja.

 

Godine 2014. smo upoznali jednu vrlo vidovitu devojku. Rekla nam je da su naše 2 duše pre više miliona godina došle na planetu Zemlju sa suptilne planete, za kojom ja osećam i daje veliku čežnju. Tada sam shvatio da se ta čežnja duše najviše ispoljava kroz ljubav ka onostranoj muzici: tragao sam za čarolijom u muzici u svim muzičkim pravcima, klasici, new age, duhovnoj, world, kao ushićeno maso dete tražio svaki zvuk koji me podsećao na našu čarobnu planetu. Na takvim suptilnim ili polusuptilnim planetama, onim koje su materijalne, ali imaju otvorene kanale ka suptilnoj ravni, ne treba vam imovina, samo poželite ili pružite ruku i sve imate. Na nekima se ispoljava muzika sfera, opojna muzika koja opija i začara putnike na duhovnoj stazi toliko da mogu beskrajno da ostanu zarobljeni, dok ih Učitelj ne oslobodi začaranosti.

Vidovita prijateljica nam je rekla sledeće: naše duše su više puta pokušale da se inkarniraju na Zemlji, ali našoj eteričnoj svesti je bilo jako teško da se prilagodi previše gustoj, materijalnoj vibraciji Zemlje, jer smo bili naviknuti na višu vibraciju naše suptilne planete. Umirali smo u utrobi majke, pa kao bebe, pa kao mala deca i rađali se iznova i iznova dok nismo uspeli da snizimo našu vibraciju i prilagodimo je gruboj vibraciji Zemlje.

Moja duša i dalje oseća Zov za tim prelepim eteričnim svetom i Čezne da se vrati u njega. Tako mi je ta priča zvučala poznato, jer ceo život kroz knjige, filmove, a najviše kroz duhovnu, onostranu, eteričnu, bajkovitu muziku bar delom hranim svoju ćežnju za svetom neverovatne lepote i fantazije iz koga smo došli na ovu, takođe prelepu planetu, ali duboko u gruboj frekvenciji.

Naravno, jedna od tema je prethodne knjige o Novom Čovečanstvu je naše kolektivno probijanje vrata prvog suptilnog nivoa, čime će čežnja nekih od nas biti uslišena i nahranjena.

Puno puta su mi duhovni ljudi rekli da sam stara duša, a tada sam i naslutio koliko stara.

Pitate se zašto smo došli na Zemlju? Zato jer je ovo jedina planeta u univerzumu na kojoj ljudska bića putuju duhovnom Stazom ka Bogu i doživljavaju Bogo-ostvarenje, jer je prva duša koja je to ostvarila u univerzumu to učinila baš na ovoj, sada našoj planeti, koju zovemo duhovnim domom. To nam je tek nedavno otkrio Meher Baba, Drevni, ta prva duša koja se iznova vraća na ovu planetu kao Avatar. I zato su sve ostale kapi-duše pohrlile za Njim, jer jedino ovde mogu da se vrate Božijem domu.

I sada smo starosedeoci na Zemlji, domoroci, nakon više miliona godina na njoj, dočekujući i druge kosmičke putnike, duše, posmatrajući bezbroj eona, ciklusa planete, uspone i padove populacije, drevne civilizacije, zaboravljene u vremenu. I svi se mi zaigramo na ovoj planeti, na kojoj je dualnost univerzuma najjače ispoljena, i na kome smo podložni raznim iskušenjima materije i želja, i kroz igru dobra i zla puno grešimo i upetljavamo se sve dublje u zakone karme.

Ali ovo je bio samo uvod da bih vam ispričao priču kako su duše svakoga od vas i nas putovale kroz zvezde, planete, u raznim oblicima, dok se nisu nastanile na ovoj svetoj planeti.

Vaša duša je kap Okeana koji je beskrajni Bog. I ta kap se u pradrevnim eonima odvojila od Okeana i krenula na ogromno putovanje kroz evoluciju, da bi spoznala sebe svesno. Jer u prapočetnom Okeanu Boga ne postoji svest o samom sebi, i zato se pojavilo talasanje u Okeanu, pitanje Ko sam ja? I to pitanje je stvorilo celokupnu Kreaciju, bezbrojne galaksije i još bezbrojnije zvezde i planete, da bi se razvila svest, taj najbitniji, najdragoceniji i najneuhvatljiviji sastojak kosmosa, neobjašnjiv nauci, jer obuhvata sve.

Svako zrnce kosmičke prašine, od kojih su se formirale zvezde i planete, pa zatim galaksije, sadrži rudimentarnu svest. Sve u univerzumu, svaki atom, ima svest, toliko majušnu, ali tako su počele sve naše duše svoje putovanje. Na velikom broju planeta se razvilo biljno carstvo, verovatno na milionima njih. Tako smo bili travka, cvet, drvo, koje je uživalo u dodiru vetra i kiše. Tu smo bili i insekti, bez kojih biljke ne opstaju.

Zatim se na mnogo manjem broju planeta razvilo životinjsko carstvo, od riba, gmizavaca, ptica, do sisara. I migracija naših duša se nastavila, prelazili smo sa planete na planetu, zavisno od puta i potreba naših duša, i razvijenosti planeta.

Smisao cele ove kosmičke priče je u razvoju svesti svakoga od nas kroz evoluciju vrsta.

Najmanji broj planeta ima na sebi razvijene ljudske civilizacije, samo 18.000 njih, tako mali broj razbacan među milijardama planeta i galaksija. I to nam je Meher Baba otkrio. Tako dragocena svest je potpuno razvijena samo u formi čoveka. Na tih 18.000 planeta su uglavnom visoko razvijene tehnološke civilizacije i nauka, tj um i intelekt, ali nema emocija, srca, Ljubavi, tog najdragocenijeg u kosmosu, što drži sve na okupu, sve atome i galaksije, zakon privlačenja. I samo na planeti Zemlji postoji ravnoteža uma i srca, tj samo ovde je potpuno razvijeno srce u svakome od nas.

Samo nas Ljubav može očiniti da budemo Jedno sa Bogom, ponovo, nakon tog ogromnog puta od milijardi godina. I zbog Ljubavi se duše sa tih 18.000 planeta rađaju na Zemlji. Zbog toga je sada, u vremenima kada nas je ponovo posetio Avatar, i to najznačajniji, poslednji u ciklusu od 26.000 godina, u vremenima velikih promena na planeti, naša planeta zapljusnita cunamijem duša koje žele da se rode na Zemlji, da budu ovde u najznačajnijem trenutku u kosmosu, kada će Bog pustiti ponovo svoju Reč OM, Reč Stvaranja, obnavljajući tako celu Kreaciju, udahnjujući joj novi život i snagu. Početkom XX veka na Zemlji je bilo milijardu duša. Sada nas je 8 milijardi, nakon samo 120 godina. Sve te duše sa tih 18.000 visoko razvijenih naučnih planeta su uticale da u posednjim decenijama nauka i tehnologija dožive svoj vrhunac na našoj planeti.

Svako od vas je na taj put poleteo pre više milijardi godina, seleći se sa planete na planetu, dok konačno nije stigao na ovu našu, duhovno najznačajniju u svemiru. Samo ovde duhovni tragaoci svešću putuju kroz suptilne i mentalne nivoe Kreacije. Samo ovde na Zemlji u svakom trenutku postoji 5 Savršenih Učitelja u fizičkom telu, koji upravljaju svim dešavanjima u celokupnoj Kreaciji, svim galaksijama, kao i na suptilnim nivoima, na kojima su anđeli, i na mentalnim nivoima, na kojima su arhanđeli. Samo ovde postoje sveci na nivoima svesti, i Bogo-ostvarene duše u telu, duhovni Učitelji.

Ovu priču sam ispričao puno puta u raznim oblicima i ponavljaću je dok što više vas ne postane svesno veličanstvenosti te prelepe kosmičke sage o putovanju naše duše. Jer ako smo svesni svog porekla, ko smo i odakle dolazimo, lakše ćemo postati svesni trenutka u kome se nalazimo na našoj planeti, trenutka velikog preobražaja ka Zlatnom dobu Novog Čovečanstva, toliko najavljivivanog u istoriji. I bićemo spremniji da damo sve od sebe da stignemo do ostvarenja zbog koga su naše duše i počele to najdrevnije putovanje, znajući da ni jedan trud nije suvišan u penjanju na svetu planinu više svesti. I bićemo spremniji da pomognemo drugim dušama da se osveste, da postanu svesnije zbog čega su ovde, da ne propuste najveličanstveniji trenutak u milijardama godina.

Najuzvišenije što možemo je da budimo i nadahnjujemo srca drugih ljudi, da budimo Ljubav u svima. Da im prenesemo da vole svakog živog stvora na ovoj planeti, svakog mrava, ptice koje tako prelepo pevaju, unoseći nam radost u duše, svaku životinju koja nam kroz svoje oči govori: vi ste bili kao mi, pomozite nam i ubrzajte našu evoluciju, da bismo i mi postalji ljudska bića i osetili više Ljubavi što pre. Tako nastaju sveci, Ljubavlju prema svemu živom, jer svako zrnce prašine poseduje svesnost. Franja Asiški, moj omiljeni svetac i jedini Savršeni Učitelj na zapadu, je imao takav odnos sa životinjama i muzikom: dolazile su divlje životinje da ga slušaju dok svira i uživaju u njegovom svetom isijavanju.

I vidovita prijateljica mi je rekla na kraju: kosmos te čeka, a ti se igraš u svetu. I kosmos će me dočekati i ja njega u sebi, jer sve ima svoje vreme pod kapom nebeskom.

O danu, ustani!
 
prostri svoje svetlo
Atomi plešu.
Zahvaljujući Njemu univerzum pleše.
Duša pleše, nadilazeći u ekstazi,
slobodna od tela i uma
Šapnuću ti u uho gde ih ples odnosi…
Svi atomi u vazduhu i pustinji plešu,
začuđeni i pijani zrakom svetla,
dobro Znaju da izgledaju ludi.
Svi ti atomi nisu tako različiti od nas
Svaki pojedinačni atom, srećan ili jadan,
Postaje zaljubljen u sunce, o kome se ništa ne može reći
Mi smo svi bića u zraku SVETLA Voljenog.
 
RUMI
 
O’ day, arise!
 
shine your light , the atoms are dancing
Thanks to Him the universe is dancing,
overcome with ecstasy , free from body and mind
I’ll whisper in your ear where their dance is leading them.
All the atoms in the air and in the desert are dancing ,
puzzled and drunken to the ray of light,
they seem insane.
All these atoms are not so different than we are,
happy or miserable,
perplexed and bewildered
We are all beings in the ray of LIGHT from The Beloved,
nothing can be said.
 
RUMI
Podelite post na:

Ostavi komentar

SORTIRAJ PO CENI
EDICIJE
KOLIČINSKI POPUSTI

10% za porudžbine iznad 5.000 din.

20% za porudžbine iznad 10.000 din.

30% za porudžbine iznad 15.000 din.

Troškovii dostave su fiksni i iznose 400.00 dinara, bez obzira na broj knjiga u vašoj porudžbini.

KNJIGA NEDELJE SA 40% POPUSTA

Filter
Zatvori