Kraljice Natalije 44, Beograd - Radno vreme: Pon-Pet 10h-17h | Sub 10h-15h

OSTVARENJE SVIH BAJKI I MITOVA U NOVOM DOBU

Nekada, u drevna vremena, našom planetom su zaista letela i hodala mitološka bića, pegazi, zmajevi, jednorozi, onda kada je granica između materije i suptilnih ravni bila mnogo fluidnija i protočnija i kada su vladali magija i čarobnjaci. A onda su izumiranjem, daljim padom naše svesti u ropstvo materije, ta bića prešla u legende i kolektivno sećanje.

Otvaranjem vrata prve suptilne ravni, što je glavni cilj kolektivne promene Novog Čovečanstva, obnavlja se mogućnost da se među nama ponovo nađu vile i ostali stanovnici eteričnih, astralnih i suptilnih svetova, ali i anđeli, a na kraju i mitološka bića, gurnuta sada u duboke slojeve kolektivno nesvesnog.

Sve što postoji u kolektivnom sećanju postojalo je i fizički na našoj planeti.

Drevne bitke iz „Gospodara prstenova“ su se zaista odigravale.

Vidoviti među nama i danas mogu da komuniciraju sa dušama biljaka i životinja (ne samo šamani).

Vidoviti i danas mogu da se druže sa vilinskim svetom, elementalima (suptilni duhovi 4 elemenata – silfi, undini, salamanderi i gnomi)

Vidoviti ljudi su više nego svesni da ako su nekada zmajevi i pegazi leteli našom planetom, da će se to desiti ponovo. Možda brže nego što očekujemo.

Svesni suptilnih ravni mogu da komuniciraju i sa anđelima. Jedino anđeli nisu nikada u fizičkom telu hodali našom planetom, jer im je stanište na trećoj suptilnoj ravni, ali će i oni moći da koriste otvorena vrata sa suptilne na materijalnu ravan i da nam dolaze u posetu. Ili mi kod njih na suptilne ravni.

Dakle, zamislite da se nađete usred sveta omiljenih bajki i da možete sve što i oni, da letite sa njima, posećujete čudesne suptilne svetove, da granice materije postanu fluidne, da svetovi snova postanu opipljiviji…. time ćemo svi pojedinačno, a time i kolektivno konačno probuditi unutrašnje dete u nama, jer „dok ne postanete opet poput deteta, nećete ući u Carstvo Nebesko“. Junaci našeg detinjstva će oživeti.

Pesmi i igri neće biti kraja, bar koju stotinu godina, dok ne ostvarimo sve maštarije i isprobamo sve mogućnosti koje nam novi svetovi pružaju. A mogućnosti će biti beskrajne. Ako možete da materijalizujete sve što zamislite… ili kako je danas popularno, da manifestujete… ako nema ograničenja između energije i materije, ljudska bića u Novom Čovečanstvu će nastaviti Božije Stvaranje sa ogromnom, neizrecivom radošću, jer su spali okovi grube materije.

Upravo kao u stihovima mog omiljenog pesnika Novalisa, nemačkog romantičara, koji je bio potpuno uronjen u onostrane i svetove bajki. Bio je pravi prorok Novog Doba:

 

“Jednom, kad brojke i znamenja

ne budu ključ za sva stvorenja,

kad svak što peva, ljubi, sanja

bude imao više znanja

od svakojega učenjaka,

kad svet iz dubokog mraka

počne ko stvarni svet da hodi

prema životu i slobodi,

kad svetlost se sa senkom spari,

u pravu jasnost sviju stvari,

kada se uvidi da večna

zbivanja svetska neizrečna

u bajci i u pesmi leže –

namah će da se tad razbeže

samo od J e d n e reči tajne (OM)

prilike mrske i očajne.”

 

 

„…Mašta će slobodna vladarka biti,

po svojoj volji utkivaće niti,

ovo će otkriti, ono će skriti,

i najzad u magičnu maglu sve sliti.

U prisnom skladu ovde se sreće

smrt sa životom, sa setom slast,

– nikada rane izlečiti neće

kog sputa najviše ljubavi vlast.

Prevez što sada neumolno

preči nam unutarnji vid

raskinuće se jednom bolno,

stropoštaće se večni zid…“

 

I kada se stropošta taj zid koji nas odvaja od nesvesnog, kada počnemo kao pripadnici Novog Čovečanstva da kopamo kreativne bisere iz svoje unutrašnjosti, dajući ih drugima da ih bruse, da ih iznosimo da doprinose sijanju svih stvari iznutra, da bismo njima osvetljavali i ulepšavali svet Imaginacije, svet koji ćemo naseliti svojim Stvaranjem i podeliti ga sa bićima do nedavno samo iz bajki – tada će u grudima svakog čoveka goreti unutrašnji sveti Oganj Ljubavi, rasplamsavajući se u dodiru jednih sa drugima.

Obećao nam je Avatar našeg doba: moći čemo konačno da se razumemo sa životinjama, što će samo umnožiti ostvarenje svih bajki na planeti. Životinje, draga i nevina bića, se odavno vide i druže svojim šestim čulom sa duhovima prirode. A mi ćemo odjednom, kada progledamo i pročujemo moći sa svima njima da se ne samo razumemo već i osetimo šta osećaju.

Ah, kakva će to biti proslava radosti i ekstaze! Letećemo svi zajedno i plesati pod punim mesecom i zvezdama, koje će se smešiti i biti nam mnogo bliže i životnije, šaljući nam svoje svetlosne iskre u znak podrške.

I onda će krenuti procesija svih arhetipskih bića iz bajki pred našim očima. I zaista će izlaziti iz kolektivnih snova čovečanstva konačno pred naše budne oči, predstavljajući sebe u sasvim novom svetlu:

Rapunzel, Rampelstilskin, Snežana i patuljci, (za koje mnogi tvrde da predstavljaju čakre i kundalini), ludi šeširdžija će konačno odahnuti, Snežna Kraljica otkriti smisao svoje čistote, Aladin  osloboditi duha u nama za 40 dana duhovnog povlačenja, a tri praseta nam reći da su oni zapravo tri sveta Iluzije (grubi, suptilni i mentalni) koje strašni Avatar vuk oduva kad vam podari Bogo-ostvarenje.

A Zver koja čuči u svakome od nas će se pretvoriti u Princa, Zver koju jedino Ljubav može da spase i iskupi – priča svakog ljudskog bića na planeti! Uspavana Lepotica će takođe dobiti svoj Poljubac, ovaj put božanske Ljubavi.

Anđeli će nadgledati celu predstavu, svaki od njih ispoljavajući svoju pravu prirodu i ulogu u kosmosu, prirodu zbog koje smo im i nadenuli imena bogova; Jupiter, Neptun…

Ne znam za vas, ali ja želim da živim u bajci Novog Doba. Želim neprekidnu pesmu, igru, bujnost mašte, ostvarenje svih snova o svetu radosti i harmonije. Verujem i da svi koji ovo čitate želite isto, jer to je svet o kome naše duše iz drevnih vremena sanjaju. Svet u kome će se izmiriti sve suprotnosti dobra i zla, tako lepo simbolično opisane u bajkama.

Ako smo na našoj prelepoj planeti nekada živeli u svetu realnih bajki, pre nego što su se bića drevnog sveta povukla u mit i legendu, možemo da živimo opet kada se otvore vrata prve suptilne ravni, otvori naš suptilni vid i kada svet pesnika i vizionara počne među nama da hoda i uživa u ekstazi Ljubavi.

A bića bajki, vile i anđeli, takođe jedva čekaju da se otvore vrata našeg grubog sveta, jer su se predugo skrivali od našeg pogleda, pokazujući se samo retkim povlašćenim pojedincima. Ono što je bilo senka izaći će na svetlost i zasijati sopstvenim unutrašnjim isijavanjem duha.

Budite svesni da sav Pakao i Čistilište kroz koje moramo proći do ovog Raja su vredni, cena pročišćenja koja mora da se plati do Puta u Oslobođenje Duše Sveta.

I čuvajte se vukova u jagnjećim kožama. Budite Crvenkapa koja se ne da prevariti lažnim spoljnim sjajem. I priključite se nama koji već živimo Novo Doba na Zemlji.

Članak je poglavlje iz knjige:

KAKO ĆE ŽIVETI NOVO ČOVEČANSTVO

Podelite post na:

Ostavi komentar

SORTIRAJ PO CENI
EDICIJE
KOLIČINSKI POPUSTI

10% za porudžbine iznad 5.000 din.

20% za porudžbine iznad 10.000 din.

30% za porudžbine iznad 15.000 din.

Troškovii dostave su fiksni i iznose 400.00 dinara, bez obzira na broj knjiga u vašoj porudžbini.

KNJIGA NEDELJE SA 40% POPUSTA

Filter
Zatvori