Kraljice Natalije 44, Beograd - Radno vreme: Pon-Pet 10h-17h | Sub 10h-15h

ALKALNO-KISELA RAVNOTEŽA U ISHRANI ZA IDEALNO ZDRAVLJE

920 din

     Danas, većina ljudi u organizam unosi brojnu visoko prerađenu hranu koja zakiseljava telo. Kao rezultat toga, pogođeni su zdravstvenim problemima u rasponu od manjih kožnih iritacija, hroničnog umora, bola u leđima i depresije, do artritisa, čireva i osteoropoze. Da bismo uživali u optimalnom zdravlju, telo treba balansirane količine alkalnih i kiselih supstanci. U ovom vrednom priručniku naturopat i ekspert za detoksikaciju Kristofer Vejsi pokazuje kako jednostavna promena u načinu ishrane, za vraćanje kiselo-baznog balansa, može rezultirati ogromnim zdravstvenim poboljšanjima. Vejsi daje lagane testove za utvrđivanje nivoa kiselosti u vašem telu,  te uputstva kako propisno tumačiti rezultate testa. On ne svrstava alkalnu i kiselu hranu prema njihovoj hemijskoj strukturi, nego  prema njenom dejstvu na telo, istovremeno objašnjavajući da neka hrana, kao što je voće, može imati i alkalno i kiselo dejstvo, zavisno od toga ko jede voće. U ovom dopunjenom i proširenom drugom izdanju, autor nam daje najnovije informacije o pravilnoj hidrataciji i detoksikaciji, važnim alkalnim dodacima ishrani, te kako ukloniti nagomilane kiseline u telu kroz crevno čisćenje. On takođe uvodi novi, detaljni primer alkalne detoksikujuće dijete i objašnjava kako da osmislite  način ishrane najpogodniji za vaše lične zdravstvene probleme.

Obim: 198 str, Format A5, Cena sa popustom: 920 din.

ODLOMAK IZ KNJIGE „ALKALNO KISELA RAVNOTEŽA U ISHRANI ZA IDEALNO ZDRAVLJE“ nedavno objavljene u našem izdanju

UZORAK ALKALNE I DETOKSIFIKACIONE DIJETE

Ova dijeta zasniva se na alkalnoj vodi, zelenoj hrani, i supama i sokovima od zelenog povrća ˗ drugim rečima, ishrani koja se sastoji samo od alkalne hrane.
Alkalna voda može biti ili flaširana mineralna voda iz alkalnog izvora, ili voda prečišćena destilacijom ili reverznom osmozom kojoj su dodate alkalne kapi da joj se podigne pH.
Dodatak od zelene hrane meša se sa čistom vodom da se napravi piće. Jedna kašičica zelene hrane na svaki litar vode je prosečna doza za ukusno alkalizujuće piće, ali se količina zelene hrane može podići ako vam se sviđa napitak jačeg ukusa.
Sok od povrća treba praviti električnim (centrifugalnim) sokovnikom od raznog zelenog povrća kao što su krastavci, kupus, brokoli, spanać, celer, zelena salata, tikvice, paprika, peršun itd. Iako šargarepa i repa nisu zelene, mogu se takođe koristiti zato što su alkalno povrće; njihov prirodni sadržaj šećera daje prijatniji ukus mešavinama soka. Pošto su sokovi od povrća vrlo koncentrisani, dobro je razrediti ih vodom pre nego što ih pijete. Ako nemate odgovarajuću opremu za pravljenje soka od povrća, njih mogu zameniti napici napravljeni od zelene hrane. Pripremajte supe od istog tog povrća i nekoliko krompira, ali bez soli. Koristite od pola do jednog kilograma povrća, koje pustite da se krčka u vodi dok ne omekša, a zatim stavite sve u blender i napravite pire nalik supi. Možete koristiti blage začine kao što su peršun, ruzmarin i lovor. Naravno, povrće može da se jede i kuvano, bez pripremanja kao supe.
Tokom terapije, svakog dana pijte oko 2 litra alkalne vode, 2 litra napitka od zelene hrane, i koliko god hoćete sokova od povrća. Zapremina mnogo sok od povrća koje želite. Zapremina tečnosti koju pijete (koja će varirati u zavisnosti od vašeg kapaciteta), u kombinaciji sa svojstvima povrća i zelene hrane, stimuliše creva da rade intenzivnije i evakuišu više puta dnevno. Ako se to ne dogodi, uzmite laksativne preparate i one koji podržavaju jetru (v. str. 179-82$$$) da biste osigurali redovnu eliminaciju otpada i kiselina koje je ova dijeta isprala iz unutrašnjeg ćelijskog okruženja.
Zbog snažnog pročišćavajućeg dejstva ovog tretmana na creva, kao i na bubrege, dva do tri dana na ovoj ishrani trebalo bi da daju dobro čišćenje; ali duži period, od nedelju dana, na primer, imaće još veći uticaj na prečišćavanje i deacidifikovanje tela.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „ALKALNO-KISELA RAVNOTEŽA U ISHRANI ZA IDEALNO ZDRAVLJE“
SORTIRAJ PO CENI
EDICIJE
KOLIČINSKI POPUSTI

10% za porudžbine iznad 5.000 din.

20% za porudžbine iznad 10.000 din.

30% za porudžbine iznad 15.000 din.

Troškovii dostave su fiksni i iznose 400.00 dinara, bez obzira na broj knjiga u vašoj porudžbini.

KNJIGA NEDELJE SA 40% POPUSTA

Filter
Zatvori